Bio

Geboren te Oostende op 27 februari 1963.
Hoewel haar oom, August Michiels (1922 - 2003) naast beeldhouwer ook keramist was, duurde het bij Hilde tot 2003 voor ze zelf haar eerste stappen zette in de keramiek.

Ze volgde een opleiding in het Instituut voor Kunstambachten (IKA) te Mechelen tot in 2006. Na haar vestiging te Gent in 2007, komt ze tot ontplooiing en werkt ze in haar atelier op een constructieve en experimentele manier verder.

Om de uiteenlopende technieken van keramiek beter te leren kennen, volgde ze her en der bijkomende workshops o.a. bij Dirk Vanhaeren, Frank Theunissen, Rudie Delanghe, Anton van de Water, Bert de Bondt, Anima Roos…

Keramiek

Hilde houdt ervan om telkens weer opnieuw te experimenteren en te ontdekken tot ze tevreden is met een welbepaalde vorm, klei of glazuur.

Het werk van Hilde is uitermate veelzijdig. Met eindeloos geduld bouwt ze een wereld op die bestaat uit talloze kleine onderdelen die samen een bijna organisch geheel vormen. Soms gebruikt ze ook koper binnen één keramische structuur.

Schijnbare tegenstellingen typeren haar werk én haar persoon: geduld - ongeduld, perfectie - imperfectie.
Uiterst gedreven maar met nooit aflatende precisie maakt ze kunstwerken met gebruikswaarde.
Hilde streeft naar eenvoud met nét dat ietsje meer. Het is een eenvoud die je ziet in “Urn, Home, Tableware.”

Al haar werken zijn "hand-en custom made": is een urne wel een urne? Mag het een herinneringsdoos(je) zijn, of iets betekenen voor een juweeltje, of een vaasje of mag het zomaar "iets" zijn?

Stap in de wereld van Hilde’s keramiek en ontdek de kunst in de decoratieve voorwerpen òf andersom gezegd, het decoratieve in de kunstvoorwerpen.

Gegevens

Hilde Boterman
Groot Begijnhof 61
B-9040 Gent

0497 / 54 54 54
info@hbkeramiek.be
www.hbkeramiek.be